За повідомленнями ТСН каналу 1+1, у заблокованих снігом селах на Буковині вже закінчуються продукти

ByVitaliy

Гру 20, 2012

Жителі заблокованих снігом буковинських сіл повідомляють, що в них закінчуються продукти, йшлося у сюжеті новин.
Люди вже тиждень відрізані від світу. Через нерозчищені дороги вони не можуть дістатися до лікарень та крамниць. А у місцевих магазинах немає товарів першої потреби: хліба, олії, цукру та солі.
“Наше село заметене кучугурами вже другий тиждень. Немає хліба. Немає продуктів. Харчі з полиць розмітають миттєво. Полиці порожні”, – розповіли телефоном місцеві.
Дорослі не ходять на роботу, а діти до школи. Про те, щоб потрапити до лікарні – немає навіть мови. Заблоковані селяни скаржаться, що навіть похорони перетворилися на справжнє випробування.
“Два покійники було – то блокадний Ленінград – до трун прикріпили лижі. То тягнули на лижах по заметах – на цвинтар”, – повідомив один із мешканців буковинського села.
У місцевому МНС кажуть, що на порятунок людей кинули всю важку техніку, яку позичили в сусідніх областях.
Тим часом на Тернопільщині та Вінниччині сотні сіл також вже тиждень чекають, коли дороги до них відкопають із-під снігу.
На Хмельниччині вже порахували, що за час негоди до пологових рятувальники перевезли 11-тьох породілль.
Загалом по Україні, за даними МНС, у сніговій блокаді залишаються близько чотирьох сотень населених пунктів. Переважно, у західних областях та на Вінниччині й Житомирщині.