Більш як 1,5 млн. грн за вакцину-вбивцю.

За повідомленнями УНІАН, міністерство охорони здоров’я державним коштом придбало 46,9 тис. доз вакцини для профілактики кору, епідеміологічного паротиту та краснухи під торгівельною назвою “ТРІВІВАК”. Однак, за повідомленнями ЗМІ, вищевказана вакцина призвела до смерті 7 дітей у Болгарії минулого року.
У відповідь на інформаційний запит, у МОЗ повідомили, що вакцина була закуплена на загальну суму 1 млн 651 тис. 361 грн, виробник – Чеська Республіка. Тендер на закупівлю було проведено 4 грудня поточного року.
Як повідомлялося у ЗМІ, за інформацією Європейської організації провідних лікарів-імунологів “Independent European union of doctors of immunologists” (IEUI), протягом декількох місяців в ряді державних лікувальних закладів для неповнолітніх Болгарії було зафіксовано 7 летальних випадків. Діти віком до 3 років по закінченню максимум тритижневого терміну після щеплення чеською вакциною “ТРІВІВАК” померли. Наразі вищезазначена вакцина майже не використовується для проведення профілактичних щеплень у більшості цивілізованих країн світу.