Найвпливовіші українці за версією журналу “Фокус”

У першій трійці найвпливовіших людей України виявилися відразу двоє Януковичів. Рейтинг “200 найвпливовіших українців” склав журнал “Фокус”.

Перше місце в списку зайняв президент Віктор Янукович. Подією року для нього видання назвало збереження контролю над Верховною радою і урядом після парламентських виборів.

Слід зазначити також, що в торішньому рейтингу “Фокусу” Віктор Янукович також займав першу позицію.

Другим за впливовістю в країні став мільярдер, власник компанії “СКМ” Рінат Ахметов. Для нього подією року стала концентрація електроенергетичних активів, покупка найбільшої транспортної компанії України ТОВ “Лемтранс”. При цьому порівняно з рейтингом 2011 року Ахметов піднявся на дві позиції.

Син президента Олександр Янукович в 2012 році став третім за впливовістю в Україні. Подія року для глави корпорації “МАКО Холдинг”, голови наглядової ради Всеукраїнського банку розвитку – попадання в рейтинг найбагатших українців. “Фокус” у 2012 році оцінив його активи в 96 мільйонів доларів. Порівняно з 2011 роком Олександр Янукович піднявся в рейтингу впливовості на 3 позиції.

Для загальної інформації зазначу, за версією журналу “Кореспондент”, вчора, 20.12.2012, особистістю року, що минає, було визнано Олега Тягнибока.