Штормове попередження по Україні на 22 грудня!!!

Вдень 22 грудня на дорогах України ожеледиця, у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, місцями Дніпропетровській та Київській областях сильний сніг, у південній та східній частині подекуди пориви вітру 15-18 м/с, повідомляють в МНС.

В зв’язу з цим, Державтоінспекція України закликала водіїв утриматися від поїздок на власному транспорті, а якщо в тому є нагальна необхідність, то попередила водіїв про дотримання правил дорожнього руху та уважності.

Читайте також: Кілька десятків українських містечок відчули, що таке апокаліпсис

Для людей, які страждають через негоду, облаштували пункти обігріву. Станом на 22 грудня в Україні працює 2997 таких пунктів. Зокрема МНС розгорнуло 333 таких пунктів, місцеві органи влади – 2664.

За останню добу до закладів звернулися майже 3 тисячі людей. Загалом з початку роботи була надана допомога майже 16,5 тисячам осіб. Найчастіше громадяни звертаються по допомогу у Криму, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Дніпропетровській областях. Також багато громадян звертається на Луганщині та Харківщині.

Пункти обігріву працюють цілодобово. Тут можна зігрітися, перепочити, випити гарячого чаю і перекусити, отримати першу медичну допомогу. Частина пунктів стаціонарні – розташовані у навчальних, медичних закладах, кафе; інші – розбиті у наметах біля зупинок громадського транспорту, на автодорогах тощо.