На Україну чекає різке потепління з дощем.

У перший день останнього тижня 2012 більша частина території України залишиться під впливом холодного повітря, однак вдень до західних областей почне надходити тепле повітря атлантичного походження, прогнозує Укргідрометцентр.

24 грудня по всій країні, крім південної та східної частини, очікується невеликий сніг, вдень на крайньому заході з дощем, на решті території обійдеться без істотних опадів. На дорогах утворюється ожеледиця.

У вівторок, 25 грудня, на більшій частині території України очікується суттєве послаблення морозу.

Вночі буде 7-12 градусів нижче нуля, вдень від -3 ° С до +2 ° С, на півдні вночі -3 .. -8 градусів морозу, вдень -1 .. -6 градуси тепла, в більшості західних областей вночі від – 3 ° С до +2 ° С, вдень -3 .. -8 градуси тепла, лише в східних областях і на півночі Лівобережжя утримається холодна погода: вночі -15 .. -20 градусів, удень 0 .. -5 градуси морозу.

Без істотних опадів, лише вночі у північних областях, вдень на півночі Лівобережжя пройде невеликий сніг, мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь.

На дорогах, як очікується, як і раніше буде ожеледиця. Вітер очікується південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

В Києві 25 грудня вночі очікується -8 .. -10 градуси морозу, вдень близько 0 градусів. Без істотних опадів, лише вночі невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с.