Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента футбольного клубу “Металіст”.

Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента футбольного клубу “Металіст”. Відповідна заява опублікована на офіційному сайті харківського клубу.

“З 24 грудня 2012 року я складаю із себе повноваження президента клубу та передаю зобов’язання по його фінансуванню іншому інвестору”, – йдеться в заяві.

“Сім років тому, коли я зайнявся “Металістом”, у нього замість стадіону були руїни, замість бази й академії – болото. Команда вилетіла з вищого дивізіону у першу лігу, більше 20 років не з’являлася на єврокубковій арені”, – додав пан Ярославський.

У його зверненні зазначається, що зараз “Металіст” стабільно входить у число 30 кращих клубів Європи. За його словами, за сім років у “Металіст” і підготовку Харкова до Євро-2012 з його боку було інвестовано понад 570 млн. доларів.

“Але є єдина (вона ж головна) причина, через яку я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей”, – завив Олександр Ярославський.