Санта завершив навколосвітню мандрівку.

Санта-Клаус завершив різдвяну “місію” і приземлився на санах в Міжнародному аеропорту Північного полюса, – пишуть Вести.ru.

Об’єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки (НОРАД) відзвітувало про завершення навколосвітньої подорожі казкового чарівника та відстеження його переміщення. За всіма переміщеннями Санта-Клауса стежили американські військові супутники. Їх інфрачервоні датчики відстежили, що спочатку вінпопрямував до Австралії і Океанії. Після цього Санта-Клаус відвідав азіатські країни і дістався до Західної Європи. Мимохідь він двічі перетнув російський повітряний кордон і побував у російських містах.

У 2012 році виповнилося 57 років традиції різдвяного супроводу Санта-Клауса силами НОРАД. Люди по всьому світу могли стежити за переміщенням колеги Діда Мороза на спеціальному сайті. Інформація на сайті казкового бородатого старого в червоно-білих шатах розміщена відразу на 8 мовах – англійській, французькій, німецькій, іспанській, італійській, португальській, китайській і японській. Інформація про місцезнаходження Санта-Клауса надходила в соцмережі Facebook, Twitter і YouTube. Сайт переглянули кілька мільйонів чоловік з усього світу.

Також на сайті вівся підрахунок кількості подарунків, які залишав Санта під різдвяними ялинками. У підсумку подарунків вдалося нарахувати понад 7 мільярдів, що відповідає кількості жителів Землі.

Для тих, у кого немає Інтернету або комп’ютера була організована спеціальна телефонна служба: місце знаходження саней з Сантою можна було дізнатися і по телефону. Правда, дзвонити доводилося безпосередньо в штаб-квартиру НОРАД на базу ВПС США Пітерсон в штаті Колорадо. У 2012 році в НОРАД надійшла рекордна кількість дзвінків від дітей, які цікавилися, чи скоро Санта-Клаус добереться до них, – 111 тисяч.