МЗС вважає, що мудрі і сильні українці не будуть “демографічним матеріалом” у Сибіру.

Українці, яких можуть переселити в Сибір після вступу України в Митний союз, зможуть отримувати європейські зарплати.

Як пише “Сегодня”, з такою пропозицією виступив донський козак і секретар ростовського відділення соцконсервативного союзу при партії “Єдина Росія” Антон Бредіхін.

“Я подивився українську статистику і з’ясував, що близько 7 млн жителів Західної України працюють в Євросоюзі. Тому я пропоную, щоб люди, які працюють в ЄС, працювали в Північному Сибіру. Тому що все-таки ми більш близькі народи, і ми налаштовані приймати у себе таких людей”, – заявив він.

За словами Бредіхіна, зарплата у трудових мігрантів в Сибіру не буде поступатися європейській. “Плюс в Росії їм можуть надавати певні пільги. Наприклад, житло, землю. Працювати люди зможуть на підприємствах з видобутку нафти і газу. Зарплати більші: близько 4 тис дол.”, – додав він.

На заяви Бредіхіна вже відреагував український МЗС. “Не хотілося б надавати надто великого значення висловлюванням якогось товариша Бредіхіна, але в цілому ми виходимо з того, що український народ досить сильний і мудрий, щоб не стати демографічних матеріалом для вирішення проблем Росії в Сибіру”, – сказав директор інформдепартаменту МЗС Олег Волошин.

Бредіхін говорить, що чув про нелюбов західноукраїнців до Росії, але… “Українці будуть стикатися з нашою культурою, будувати сім’ї, народжувати дітей – усе це покращить імідж Росії і росіян у Західній Україні!”, – вважає козак.