Київські рейдери з допомогою міліції захопили приміщення громадської організації.

16 грудня рейдери захопили приміщення “Козацького Товариства Київщини” (КТК), що розташоване по вулиці Богдана Хмельницького 14 у Києві. “Захопили силою, з допомогою мєнтів”, – говорять потерпілі.
“Прийшли, поміняли замки, заблокувалися всередині. Мєнтів було дофіга. Але вони не перешкоджали незаконним діям рейдерів, а якраз навпаки їм сприяли. На наші вимоги запобігти правопорушенням – не реагували. Відмовлялися складати протоколи та приймати заяви. Строїли з себе дурників та ідіотів і грали в мовчанку. А потім просто тікали до своїх машин. Загарбники тупо проплатили все Шевченківське РОВД”, – говорять козаки.
Приміщення захопили незаконно! Не маючи на це жодних юридичних чи правових підстав. Показували тільки якийсь липовий ксерокс. Але такі дії виконуються через суд, а не захопленням, пояснює постраждала сторона.
“Коли ми спробували зайти через чорний хід, наткнулися на десяток братків. Як потім виявилося це були мєнти в цивільному. Ми були готові прориватися, та спочатку чекали подальшого розгортання подій. Братки шавкали: “давайте без провкацій”. Потім їм дали команду на вихід. Коли наших почало підтягуватися все більше, мєнти заблокували вхід в під’їзд та нікого не впускали”, – розповідає учасник подій.
Захопили 9 квартиру, яка належала “Козацькому Товариству Київщини” і де розташовувалася всеукраїнська дитяча скаутська організація “Січ” протягом останніх 20 років. Табори якої ми проводили в Трахтемирові.
18 грудня без перешкод з боку міліції туди пройшли кілька десятків курсантів МВС на підмогу рейдерам.
20 грудня злочинці спиляли старі двері та поставили нові, такі ніби броньовані. Всередині приміщення залишились: гроші, документи, багато особистих речей та цінного майна.
“Після подій 16 грудня невідомі на ничку вночі повиносили багато речей! Відбити приміщення ми не змогли, бо цьому перешкоджали мусора! Правопорушень з боку рейдерів вони не бачили, але якби ми почали застосовувати силу – в них була вказівка пакувати всіх. Спочатку пробували затягти кілька наших до машин та не вдалося. “КТК” – це прихисток націоналістів, патріотів та козаків. Це для багатьох був дім рідний”, – розповідає козак.


Джерело: Білозерська.Інфо