Єврейські жінки просять заборонити Тягнибоку називати їх “жидівками”.

Президент Всеукраїнської громадської організації “Українська незалежна рада єврейських жінок”, Елеонора Гройсман розцінює заяви Олега Тягнибока, як образливі, і у зв’язку з цим звернулася до Віктора Януковича з відкритим листом з проханням втрутитися в ситуацію.
“26 грудня з екрану телеканалу Тягнибок заявив, що українці будуть вживати слово “жид” (“жид”, “жидівка”) для позначення цілої національності. Він також сказав, що ті, хто вважає це образою, можуть йти до суду. І заздалегідь запевнив, що всі суди будуть програні”, – говориться в листі.
Гройсман підкреслює, що слово “жид” для євреїв є образливим, однак, при цьому “глава партії “Свобода” публічно заявив, що словом “жид” він і його партія будуть позначати євреїв”.
“Шановний Вікторе Федоровичу! Просимо Вас захистити громадян України єврейської національності від свавілля українських націоналістів. Єврейські жінки України, звертаючись до Вас, сподіваються, що ви не вважаєте їх “жидовками” і виступите на захист честі і гідності”, – резюмує Е. Гройсман у своєму зверненні.
Раніше народний депутат фракції “Свобода” Ігор Мірошниченко назвав американську зірку українського походження Мілу Куніс “жидівкою”, що викликало хвилю обурення в пресі.


Джерело: ТСН (канал 1+1)