Навіть у Львові!!! Та українці ми, що у своїй державі живуть, чи ні?

Чи повірили б Ви колись, якби Вам сказали, що у Львові, центр українського національного відродження, за часів незалежної демократичної України колись репресуватимуть українських націоналістів? В це важко повірити, але парадоксальність антинародного режиму досягла свого апогею. Влада, відчувши загрозу свого існування, яка йде він антисистемно-революційного руху “Автономний Опір”, розвернула політичні репресії проти націоналістів, намагаючись знищити одну з останніх незалежних протестних течій.
Представники руху надали кореспонденту ІА “Прометей” повну хронологію репресій, які відбулись з активістами за останні 10 днів. Націоналісти закликають не бути байдужими і розповсюджувати дану інформацію: “Якщо сьогодні прийшли по нас – завтра прийдуть по тебе. Ми закликаємо усіх небайдужих до своєї країни людей об’єднюватись заради однієї мети: національної та соціальної революції.”
19 грудня, 17:00 – До активіста руху Зенона навідуються співробітники СБУ, які вручили хлопцю повістку на допит у якості свідка в кримінальному провадженні. Один із працівників натякнув, що викликають через акцію, яка відбулась 9 грудня біля Міськради
21 грудня, 12:00 – У приміщенні Управління Служби Безпеки України розпочинається допит Зенона. За фактом «злочину» порушена кримінальна справа за ст. 109, ч. 2 ККУ («Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади»), яку було порушено за промову, яку студент виголосив на акції.
24 грудня, 07:00 – в житло до шести активістів «Автономного Опору» (Оленки, Ярини, Юри, Романа, Мирослава і Богдана), з ордерами на обшук, вривається міліція, яка перевертає їхні квартири догори дном та вилучає всі інформаційні носії: комп’ютери, телефони, флеш-накопичувачі, диски, фотоапарати, блокноти та агітматеріал. Всім видані повістки на допити в якості свідків у кримінальному провадженні.
24 грудня, 17:00 – Відбувається перший допит Юрія в Галицькому райвідділі міліції. За фактом «злочину» порушена кримінальна справа по ст. 296, ч. 2 ККУ («Хуліганство, зчинене групою осіб») за акції, організовані від імені «Автономного Опору», пам’яті Миколи Лемика та напад на намет Партії Регіонів. Хлопця розпитували про рух, людей, його діяльність.
26 грудня, 09:00 – Проти активіста Зенона порушується адміністративна справа за ст. 185-1 КУпАП («Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій»). Дільничний міліціонер оформлює протокол про адміністративне правопорушення за проведення несанкціонованого пікету Міськради 9 грудня.
27 грудня, 14:00 – У Галицькому районному суді м. Львова відбувається розгляд адміністративної справи, порушеної проти Зенона. Суддя виносить наступний вирок: 10 н.м. (170 грн) штрафу.
27 грудня, 15:00 – У Галицькому райвідділі міліції проходить допит Оленки. Вона користується ст. 63 Конституції України і відмовляється від будь-яких показів проти себе та близьких.
28 грудня – Відбувається допит решти «свідків». Усі теж відмовляються від свідчень.
У кримінальну справу за ст. 296, ч. 2 об’єднано два «правопорушення», у яких звинувачують активістів «Автономного Опору»: акції пам’яті подвигу Миколи Лемика та нападі на намет Партії Регіонів. Слідчим у справі є Неведрова О.В.
“Також продажні пси системи намагаються притягти активістів до відповідальності за речі, яких вони не робили і не мають до них жодного відношення, наприклад, до погрому на одному з концертів влітку. «Правоохоронці» застосовують моральний та психологічний тиск на активістів та їхніх батьків, яким погрожують звільненням з роботи, – говориться на сайті руху. – Про відкриття сфабрикованих справ повідомлено у навчальні заклади, у яких навчаються «підозрювані». Одна з активісток є матір’ю місячної дитини і під час акцій була вагітною, але мусара все одно намагаються зламати їй життя. Провладні собаки залякують батьків і вимагають, щоб їхні діти перестали займатись громадською діяльністю, тиснучи на них в усіх сферах їхнього життя.”