Чергові вчені ніби визначили точну дату розп’яття Ісуса Христа.

Ісус Христос помер у п’ятницю, 3 квітня 33 року нашої ери, вважають американські та німецькі геологи.

Такого висновку вони дійшли на підставі аналізу сейсмічної активності в районі Мертвого моря.

Вони зіставили цю інформацію з біблійною оповіддю, в котрій ідеться про землетрус у день розп’яття Месії. Також порівняли з астрономічними спостереженнями.

Аналіз землетрусів у районі Мертвого моря показав, що район, розташований за 20 кілометрів від Єрусалиму, був особливо сейсмічно активний в 31 р. до н. е., а також між 26 і 36 роками нашої ери.

“День розп’яття (Страсна п’ятниця) був відомий з достатнім ступенем точності”, – повідомляють Джефферсон Вільямс з організації Supersonic Geophysical разом з колегами з Німецького центру геологічних досліджень Маркусом Швабом та Ахімом Брауером. – Але рік був під питанням”.

Після дослідження єврейського календаря й астрономічних розрахунків, з усіх можливих дат саме п’ятниця 3 квітня 33 року є найбільш підходящою, на думку дослідників.

Описану в Новому завіті темряву, яка наступила після смерті Христа, пояснюють піщаною бурею, які нерідкі в цій місцевості.

Після викладеного в мене особисто виникає інше питання – раніше було доведено, що Христос народився на три роки раніше прийнятої дати від якої ведеться наше літочислення, то ж виходить, що Ісуса розіп’яли не у 33, а у 36 років? Щось не в’яжеться, панове.