Американська кіноакадемія визначилася з номінантами на ювілейний “Оскар”.

Американська Академія Кіномистецтв назвала претендентів на заповітну статуетку премії “Оскар”. Імена номінантів оголосили актори Сет МакФерлейн і Емма Стоун.

У всіх основних категоріях – кращий фільм, режисура, акторська гра – побореться фільм режисера Девіда Рассела “Мій хлопець – псих”.

Також кіноакадеміків в минулому році очікувано вразили стрічки “Лінкольн”, “Знедолені”, “Джанго звільнений” і “Ціль номер один”.

Примітно, що в категорії “Краща актриса” за нагороду змагаються наймолодша і найдоросліша актриси за всю історію вручення кінопремії: 9-річна Кувенжейн Уоллес і 85-річна Еммануель Ріва.

Списки претендентів на основні номінації виглядають наступним чином:

“Кращий фільм”

Звірі дикого півдня/Beasts of the Southern Wild, Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook, Мета номер один/Zero Dark Thirty, Lincoln/Lincoln, Знедолені/Les Miserables, Життя Пі/Life of Pi, Любов/Amour, Джанго звільнений/Django Unchained, Арго/Argo.

“Краща режисура”

Девід Рассел Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook, Енг Лі Життя Пі/Life of Pi, Стівен Спилберг Линкольн/Lincoln, Міхаель Ханеке за Любов/Amour, Бен Зайтлин за Звірі дикого Півдня/Beasts of the Southern Wild.

“Краща актриса”

Наомі Уоттс за роль у фільмі Неможливе/The Impossible, Дженніфер Лоуренс за Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook, Еммануель Ріва за Любов/Amour, Джессіка Честейн за Мета номер один/Zero Dark Thirty і Кувенжейн Уоллес за роль у Звірі дикого півдня/Beasts of the Southern Wild.

“Кращий актор”

Деніел Дей Льюїс за роль у фільмі Лінкольн/Lincoln, Х’ю Джекмен за Знедолені/Les Miserables, Бредлі Купер за Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook, Хоакін Фенікс за Майстер/The Master, Дензел Вашингтон за роль у фільмі Рейс/Flight.

“Краща актриса другого плану”

Селлі Філд Lincoln/Lincoln, Енн Хетеуей за Знедолені/Les Miserables, Хелен Хант за Сурогат/Sessions, Емі Адамс Майстер/The Master, Джекі Уівер за роль у фільмі Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook.

“Кращий актор другого плану”

Крістофер Вальц за роль у фільмі Джанго звільнений/Django Unchained, Філіп Сеймур Хоффман за роль у фільмі Майстер/The Master, Роберт Де Ніро за Мій хлопець – псих/Silver Lining Playbook, Алан Аркін за роль в Арго/Argo і Томмі Лі Джонс за роль у Lincoln/Lincoln.