Ганна Герман про можливий розпуск Ради.

Нові парламентські вибори можуть змінити розклад сил у Верховній Раді не на користь опозиції. Так вважає радник Президента Ганна Герман, повідомляє Gazeta.ua.

“Опозиція проводить деструктивну роботу. Вони не знають регламенту, не знають законів. Такий парламент не має майбутнього. Я зрозумію, якщо люди не будуть це толерувати і будуть вимагати розпустити такий парламент. Це ж неможливо так працювати в такій ситуації”, – вважає вона.

Герман наголосила, що опозиціонери не є досвідченими у парламентській роботі та плутають нагальні та важливі питання із другорядними.

“Треба ж розуміти, які питання потребують швидкого розгляду, а які – довше часу. Але все це приходить з досвідом. Вони не звикли, що Верховна Рада – не мітинговий майданчик”, – зауважила вона.

На думку регіоналки, виборці мають зробити висновки з поведінки своїх обранців.

“Це все справляє гнітюче враження на виборців. Я думаю, що виборці зроблять свої висновки. Якби цей парламент був розпущений, і ще одні вибори привели би до сесійної зали інших депутатів. Ситуація була б зовсім іншою”, – переконана політик.

Герман зауважила, що на вимогу виборців, якщо вони вийдуть на вулиці, Президент може розпустити Верховну Раду.

“Якщо люди вийдуть на вулицю і скажуть, що парламент марнує час країни, щоб прийшли сюди ділові люди, розумні люди, знаючі люди, які вміють вирішувати питання. Все залежить від людей. А люди у нас зараз дуже свідомі. Люди, яким дуже тяжко живеться, які мають низькі зарплати і пенсії, які тяжко працюють – вони не будуть терпіти цього безладдя, безробіття і хамства”,- впевнена вона.

“Якщо парламент не буде працювати, то, я думаю, на весну терпець може увірватися”, – резюмувала Герман.