Ахметов звільнив шахтарів – членів незалежного профсоюзу.

Міська влада, керівництво шахти, терком галузевої профспілки вугільників всіляко намагаються спотворити і надати нашій акції вигляд жалюгідної хуліганської витівки.

Про стан справ щодо протистояння між незалежною шахтарською профспілкою шахти «Червоний партизан» і компанією ТОВ ДТЕК на сьогоднішній день, розповів у своєму блозі голова профокома Незалежної профспілки міста Свердловська Костянтин Ільченко, передає Цензор.НЕТ.

“З одного боку, нам вдалося своїми діями посадити за стіл переговорів компанію ДТЕК і залучити до цього процесу керівництво облдерж адміністрації. З іншого боку, міська влада, керівництво шахти, та з галузевої профспілки вугільників всіляко намагаються спотворити і надати нашій акції вигляд жалюгідної хуліганської витівки. “- Пише Ільченко.

“Директор шахти К.Тюміков вчора вранці зібрав вірних йому начальників середньої ланки і вони всі дружньо проголосували за те, щоб шахтарі, які є членами НПГС були негайно звільнені (чим не 37-й рік), в підсумку з сьогоднішнього дня робітники, в порушення КЗпП України не допускаються до виконання своїх функціональних обов’язків. “- Пояснює він.

“Дії директора шахти« Червоний партизан »тільки погіршують ситуацію і розгортають її не в бік конструктивної, а в бік ескалації напруги.” – Констатує профспілковий лідер.

“Міський голова А.Шмальц жодного разу з нами не зустрівся, більше того всі його публічні заяви носять наклепницький характер і не яким чином не сприяють вирішенню конфлікту мирним шляхом, а навпаки провокують загострення пристрастей.” – Додав Ільченко

“Сьогодні вранці, через гарячу лінію, я проінформував ДТЕК про незаконне відсторонення членів НПГС від роботи і заявив про те, що якщо найближчим часом люди не будуть допущені до роботи, тоді профком НПГС буде змушений звернутися до лідерів громадських організацій, профспілок, усіх громадян України із закликом приїхати у місто Свердловськ для того, щоб спільно приступити до рішучих дій з витіснення криміналу з України. “- Резюмував профспілковий лідер.