Безвізовий режим з ЄС стане реальнішим вже через місяць.

Народний депутат Петро Порошенко вважає, що Україна зможе підписати угоду про завершення першого етапу безвізового режиму на саміті Україна-ЄС 25 лютого, інформують “Коментарі”.

«25 лютого, менше ніж через півтора місяці, Україна повинна отримати рішення про завершення першого етапу безвізового режиму. Завершити етап адаптації зміни в законодавстві і перейти вже до імплементаційного етапу. Тобто, етапу впровадження цього законодавства в практичній сфері реалізації цієї політики», – переконаний політик.

На думку Порошенка, 25 лютого – абсолютно реальний термін, коли можна буде підписати документ про завершення першого етапу безвізового режиму.

Як відомо, в липні 2012 року Україна і ЄС підписали угоду, що розширює перелік осіб, які можуть скористатися спрощеною системою отримання віз в країни ЄС.

Разом з тим в МЗС України вважають природним надання Європейським Союзом безвізового режиму для України раніше, ніж Росії: «Безвізовий режим має бути наданий Україні, яка засвідчила своє прагнення стати членом європейської спільноти, першою в порівнянні з тими країнами, які не висловлюють такого бажання приєднатися до ЄС».