Корисі поради застосування солі

-Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, і зникне запах.

-Тупий ніж легко ув’язнити, якщо потримати лезо в слабкому розчині солі.

-Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.

-Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі і остудіть. Смак молока має покращитися.

-Якщо молоко «втікло», посипте сіллю наліт з молока на плиті, тоді запах гарі зникне.

-Додайте дрібку солі в молоко, це допоможе молоко від скисання.

-Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.

-Щоб розігрітий жир на Сковороді не розбризкується, треба попередньо посипати сіллю сковороду.

-Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залишити на кілька годин, після каструля легко очиститься.

-Щіпка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.

-Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10-15 хвилин полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.

-Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригорщу крупної солі. Не можна поливати їх гасом, а тим більше бензином. Досить солі!

-Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.

-Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду.

-Грілка гарячою довше збережеться, якщо у воду додати трохи солі.

-Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо його слабо нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.

-Кілька зерен рису захистять сіль від вологи та освіта грудок.

-Сукні з шовку збережуть яскравість фарб, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).