5 кращих рецептів осіннього чаю

5 кращих рецептів осіннього чаю.
Коли на вулиці з кожним днем стає холодніше , тебе зігріє чашка ароматного гарячого чаю. А от яким буде цей чай – вибирай на смак.
1. імбирний чай
Чай з імбиру має тонізуючу властивість , він повертає ясність думки і , завдяки цьому , особливо показаний людям інтелектуальної праці і творчих професій.
Корінь імбиру сприяє розрідженню крові , тому багато східні лікарі вважають , що імбир відноситься до засобів профілактики пухлин.
Також імбирний чай допомагає травленню і дуже благотворно впливає на колір шкіри.
Гарячий імбирний чай з лимоном – це одне з найкращих засобів для профілактики застуди.
інгредієнти:
· 1 л води ,
· 3 ст. л . дрібно натертого імбиру (або порізаного скибочками ) ,
· 3 ст. л . меду ,
· Щіпка меленого чорного перцю ,
· 1 лимон або апельсин ,
· Нарубані листя м’яти ( за бажанням).
приготування:
У кипляче воду кидаємо натертий імбир. Коли він пару хвилин покипить, ретельно проціджуємо в чашку. Потім додаємо перець, лимон ( апельсин) , м’яту і мед. Подаємо гарячим!
2. обліпиховий чай
Обліпиха – це джерело вітамінів. У ній вдвічі більше корисного вітаміну С , ніж у цитрусових , і вдвічі більше вітаміну Е , ніж у пшеничному маслі. Є в обліписі і інші вітаміни, а також антиоксиданти і поліненасичені жирні кислоти, що відповідають за здоровий і молодий вигляд шкіри.
Чай з обліпихи і меду – це найкращий антидепресант . Це довели вчені , а ми підтверджуємо . Також обліпиха має сильну протизапальну дію . А ще це дуже-дуже смачно!
інгредієнти:
· 150 г обліпихи ,
· 2 ст. л . чорного чаю ,
· 2 ст. л . меду ,
· 500 мл води.
приготування:
Ягоди обліпихи добре промий , 2/ 3 частини придуши ложкою в пюре. У чайник поклади обліпихову пюре , залишилися ягоди і чорний чай.
Залийте все окропом , укутайте і дай настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай розлийте через ситечко , додавши мед за смаком. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.
3. Марокканський м’ятний чай з корицею
М’ятний чай – це універсальний напій. Його можна пити як холодним , так і гарячим. Вранці він надає бадьорості , в обід додасть сил і допоможе з травленням , а ввечері ідеально розслабить . Спробуй приготувати марокканський м’ятний чай , це теж дуже смачно.
інгредієнти:
· 1-2 палички кориці ,
· 4 гілочки гвоздики ,
· Цедра апельсина ,
· Цедра лимона або лайма ,
· Сушений імбир ( 3 скибочки ) ,
· 1 лайм ,
· 1-2 шматочки коричневого цукру ,
· Пучок м’яти ,
· 3 ч.л. чорного листового чаю
· 500 мл води
приготування:
Зріж з апельсина і лимона цедру , наріж соломкою , м’яту пам’ятай в руці або ступкою прямо в чайничку . У чайник відправ 2 палички кориці , додай гвоздику , цедру апельсина і лимона , порізаний
лимон або лайм , імбир , 2 шматочки коричневого цукру , м’яту , 3 чайні ложки чаю і залий окропом.
4 . Чай із шипшини з медом
Плоди шипшини багаті вітаміном С і дубильними речовинами , дуже сприятливо впливають на травлення. Цей чай допомагає знизити надлишковий холестерин в організмі. Такий склад чаю з плодів шипшини робить його відмінним засобом для підтримки імунітету.
інгредієнти:
· 20 г плодів шипшини ,
· 15 г меду ,
· 5 г лимонного соку ,
· 200 мл води.
приготування:
Сушені плоди шипшини подрібнюв , залий окропом , вари 10 хвилин в емальованому посуді при закритій кришці , потім дай йому настоятися 10 хвилин. Відвар процідити . Додай мед , лимонний сік.
5 . Ромашковий чай з м’ятою
Ромашковий чай знімає запалення , заспокоює нервову систему і позбавляє від безсоння . Ромашка знижує рівень цукру в крові і пригнічує ферменти , що сприяють розвитку ускладнень цукрового діабету. Також нещодавно було доведено , що ромашка
пригнічує ріст ракових клітин. Медики вважають , що позитивний вплив на організм можуть надати всього 1-2 чашки ромашкового чаю в день.
інгредієнти:
· 1 ч.л. чорного чаю
· 1 ч.л. квітів ромашки
· 1 ч.л. м’яти
· 1,5 склянки води
приготування:
Ромашку , чай і м’яту залийте окропом і настоюють 10 хвилин під кришкою.
Настій процідіть. При подачі можете покласти в чай ​​мед .