Понеділок, 26.06.2017
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
21. Сій вчасно - вродить рясно.
смайлик6. Веселка вранці - на дощ.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 359
Нових за місяць: 5
Нових за тиждень: 2
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 342
З них
Хлопців: 146
Дівчат: 213

Головна » Статті » Господарик » Поради для господині

Гарбуз покращить роботу серця і колір обличчя

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама

  Гарбуз у нас переважно сприймають як кормову культуру. Це вельми несправедливо і щодо самого овоча, і щодо нашого здоров’я, адже гарбуз – справжня скарбниця корисних речовин. Звичайно, є різні сорти гарбуза, і не кожен вам смакуватиме. Але якщо побачите на базарі гарбуз із дуже яскравою і не дуже щільною м’якоттю, тонкою шкіркою, обов’язково купуйте, їжте і лікуйтеся.

     Отже, за яких проблем зі здоров’ям допоможе гарбуз?

     Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз вважається найкращим гарніром до м’ясних та жирних страв. Цей вітамін сприяє засвоєнню важкої їжі і запобігає накопиченню жиру.

     За вмістом заліза гарбуз – один із чемпіонів серед овочів. Тож ті, хто його полюбляє, мають гарний колір обличчя і бадьорий настрій. До речі, гарному кольору обличчя сприяє ще й каротин.

     Високий вміст калію – ще одна перевага гарбуза, дуже цінна для сердечників. Особливо рекомендують його вживати за наявності набряків.

     При захворюваннях печінки лікарі рекомендують їсти гарбуз сирим (натерти і заправити салатною заправкою) – так він ефективніше чистить жовчні протоки. Корисними будуть і каші з рисом, пшоном чи манкою.

     При хворобах нирок і сечового міхура готують «молоко» із насіння гарбуза. Розтирають склянку насіння, поступово доливаючи гарячої кип’яченої води (1,5 склянки). «Молоко» випивають упродовж дня, за потреби, підсолодивши.

     Свіжий сік гарбуза з медом на ніч – давній рецепт від безсоння.

     Вважається, що гарбузовий сік допомагає чоловікам підтримувати сексуальний тонус. А жменя гарбузового насіння натщесерце – засіб профілактики та лікування простатиту.

     Гарбузове насіння – перевірений століттями засіб вигнання глистів. Сушене насіння дають дітям для профілактики цієї проблеми.

За всіх цих шкірних проблем свіжу кашку з м’якоті гарбуза прикладають до уражених місць.

Реклама



Джерело: http://www.103fm.com.ua
Категорія: Поради для господині | Додав: Oliver81 (29.12.2009)
Переглядів: 1597 | Теги: | Рейтинг: 0.0/0

Хто читав цей матеріал, також читають:
Корисні властивості кефіру
Дата: [29.12.2009]
Легенда про створення гір і каміння на землі
Дата: [18.11.2009]
Обрядовість зимового циклу
Дата: [26.11.2009]
Приказки про козаків
Дата: [11.10.2012]
Походження назви с.Зміївка Берегівського району Закарпаття
Дата: [13.11.2012]
ТРАДИЦІЇ І ПРИКМЕТИ
Дата: [05.12.2009]

Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Понеділок, 26.06.2017  03:06
no_avatarno_avatar
Гость,
ми раді вас бачити. Будь-ласка зареєструйтесь
або авторизуйтесь !

E-mail:
Пароль:

Забув пароль | Реєстрація

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 23.20.97.122
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2017
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору


  Гарбуз у нас переважно сприймають як кормову культуру. Це вельми несправедливо і щодо самого овоча, і щодо нашого здоров’я, адже гарбуз – справжня скарбниця корисних речовин. Звичайно, є різні сорти гарбуза, і не кожен вам смакуватиме. Але якщо побачите на базарі гарбуз із дуже яскравою і не дуже щільною м’якоттю, тонкою шкіркою, обов’язково купуйте, їжте і лікуйтеся.

     Отже, за яких проблем зі здоров’ям допоможе гарбуз?

     Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз вважається найкращим гарніром до м’ясних та жирних страв. Цей вітамін сприяє засвоєнню важкої їжі і запобігає накопиченню жиру.

     За вмістом заліза гарбуз – один із чемпіонів серед овочів. Тож ті, хто його полюбляє, мають гарний колір обличчя і бадьорий настрій. До речі, гарному кольору обличчя сприяє ще й каротин.

     Високий вміст калію – ще одна перевага гарбуза, дуже цінна для сердечників. Особливо рекомендують його вживати за наявності набряків.

     При захворюваннях печінки лікарі рекомендують їсти гарбуз сирим (натерти і заправити салатною заправкою) – так він ефективніше чистить жовчні протоки. Корисними будуть і каші з рисом, пшоном чи манкою.

     При хворобах нирок і сечового міхура готують «молоко» із насіння гарбуза. Розтирають склянку насіння, поступово доливаючи гарячої кип’яченої води (1,5 склянки). «Молоко» випивають упродовж дня, за потреби, підсолодивши.

     Свіжий сік гарбуза з медом на ніч – давній рецепт від безсоння.

     Вважається, що гарбузовий сік допомагає чоловікам підтримувати сексуальний тонус. А жменя гарбузового насіння натщесерце – засіб профілактики та лікування простатиту.

     Гарбузове насіння – перевірений століттями засіб вигнання глистів. Сушене насіння дають дітям для профілактики цієї проблеми.

За всіх цих шкірних проблем свіжу кашку з м’якоті гарбуза прикладають до уражених місць.



Матеріал додано: Oliver81

29.12.2009