Понеділок, 19.02.2018
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
3. Весна красна квітками, а осінь - пирогами.
смайлик14. Літо зиму годує.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 370
Нових за місяць: 2
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 353
З них
Хлопців: 151
Дівчат: 219

Головна » Статті » Господарик » Поради для господині

Корисні поради: Як зберегти вітаміни при приготуванні їжі?

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
1. Зелень і овочі не можна замочувати на тривалий час - достатньо промити під струменем води.

2. Після протирання через сито або подрібнення на тертці не можна залишати продукти на повітрі або в теплі - так вони ще швидше зіпсуються, краще відразу перекласти в посуд для готування (тільки не алюмінієву або мідну, ці речовини надто активні).

3. Краща посуд для готування їжі - каструлі під тиском.

4. Додавання розпушувача тіста, питної соди, амонію та інших добавок сприяє знищенню вітамінів, не кажучи вже про те, що деякі смакові добавки просто шкідливі для здоров'я.

5. Додавання дріжджів збагачує їжу вітамінами групи В.

6. Вакуумне приготування консервів більшою мірою дозволяє зберегти корисні речовини (якщо порівнювати з іншими консервами). Звичайно, влітку краще їсти свіжі продукти, залишивши консерви до зими.

7. Один з найдавніших видів обробки їжі - запікання - найбільш корисний. На поверхні продукту з'являється скоринка, яка не дозволяє витікати соку, продукт залишається більш соковитим і корисним. Але якщо продукт, наприклад, м'ясо, покласти в духовку вологим, то скоринка утворюється повільніше і сік витікає.

8. Обсмажування на решітці - корисніше, особливо для людей, яким не рекомендується жирна їжа.

9. Для приготування більш корисної їжі замість обсмажування можна припускати продукти в невеликій кількості молока, бульйону або вершків у закритому посуді. За приготуванням таких страв треба постійно наглядати, час від часу перевертати і поливати рідиною, що скупчилася на дні посуду. Все це робиться при помірній температурі.

10. Один з найбільш корисних способів обробки їжі - гасіння. Тут важливу роль для пом'якшення продуктів грає пар, який виникає при випаровуванні води з продуктів і води в посуді. Тому вода (бульйон) не повинна закривати шматки їжі «з головою». Втопити їжу - не найкращий спосіб її приготування.
Реклама

Категорія: Поради для господині | Додав: Oliver81 (11.05.2013)
Переглядів: 3415 | Теги: приготуванні, при, як, Корисні, зберегти, їжі?, вітаміни, поради: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Понеділок, 19.02.2018  16:53
no_avatar
Гость,
ми раді вас бачити.

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 54.163.53.153
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2018
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору