Корисні поради: Як позбутися від неприємних запахів в домі?

Запах в духовці після приготування якоїсь страви зникне, якщо прокип’ятити в ній протягом 10 хв повну каструльку з водою і корочками апельсина або лимона.
Неприємний запах у кухонній шафці зникне, якщо покласти туди на папірці мелену каву.
Специфічний запах у хлібниці можна усунути, якщо протерти її зсередини чистою ганчіркою, змоченою оцтом, а потім добре провітрити.
Якщо у фарфоровому чайнику, яким рідко користуються, з’явився затхлий запах,
слід чайник вимити, витерти насухо і покласти на дно шматочок цукру.
Щоб усунути запах з термоса, покладіть в нього 2 ст. ложки рису, залийте теплою водою, закрийте і кілька разів гарненько струсіть. Після цього промийте термос гарячою водою, він стане чистим, а неприємний затхлий запах зникне.
Неприємний запах з термоса також можна видалити, прополоскавши його водою з оцтом.
Якщо кухонний посуд пахне рибою, квашеною капустою або часником, її потрібно вимити теплою водою з оцтом (на 2 л води 2 ст. Ложки оцту). Запах риби можна знищити також гарячої дуже солоною водою.
Неприємний запах в холодильнику зникне через кілька днів, якщо покласти в нього кілька таблеток активованого вугілля.
Наріжте шматочками 1-1,5 кг чорного хліба і розкладіть його по полицях холодильника, закрийте його і потримайте хліб кілька годин – неприємний запах зникне.
Щоб у холодильнику не виникало неприємних запахів, при розморожуванні (не рідше двох разів місяць), внутрішню частину його треба мити теплою водою з содою (1 ст. Ложка на 1 л води), після чого протерти насухо і провітрити не менше 30 хвилин.
Продукти з різким запахом зберігайте в холодильнику загорненими у фольгу.
Поганий запах в кухні або ванній через засміченою каналізаційної труби можна усунути, насипавши в зливний отвір раковини або ванни побільше солі. З цією ж метою можна раз на тиждень промивати стічні труби раковини, ванни розчином пральної соди (2 ст. Ложки на 1 л окропу).
Під час приготування їжі налийте на сковорідку трохи оцту, поставте на самий слабкий вогонь і запахи риби, часнику, а також чад скоро зникнуть.
Навіть протяги не вивітрюється запах тютюну. Його можна видалити, якщо відкрити вікна і покласти в різних місцях кімнати 2-3 мокрих махрових рушники, які вберуть запах. Можна запалити кілька свічок.
Запах тютюну та затхлості можна знищити 5%-ним розчином формаліну, розбризкавши його по кімнаті.
Запах масляної фарби тримається зазвичай дуже довго. Якщо по кутах кімнат поставити кілька банок з сіллю або з сильно підсоленою холодною водою, неприємний запах масляної фарби скоро зникне.
Запах масляної фарби також зникне, якщо по кутах кімнат поставити тарілки з натертим часником.
Запах риби зникне (а риба стане смачніше і ніжніше), якщо в каструлю з рибою влити свіжого молока.
Рибу, що пахне тванню, за годину до приготування покладіть у воду з оцтом (2 ст. Ложки оцту на 1 л води).
Очищену і нарізану на шматки рибу засипте сіллю (1 ст. Ложка з верхом на кожен кілограм риби), натріть нею рибу і дайте постояти 15 хв. Потім сіль змийте, ополоснув кожен шматок у воді. Болотний запах з риби зникне, її не треба солити, при варінні риба не розвалиться.
Щоб видалити неприємний запах риби, покладіть на гарячу плиту шматочок цукру або насипте 1 ч. ложку цукрового піску.
Запах риби стане менше, якщо при варінні обернути кришку каструлі серветкою, змоченою в оцті, а у воду додати лавровий лист.
Неприємний запах вареної капусти можна звести до мінімуму, якщо додати під час варіння шматочок черствого хліба, загорнутий в тонку чисту матерію.
Щоб позбутися неприємного запаху вареної капусти, потрібно накрити каструлю ганчіркою, змоченою оцтом, а зверху – кришкою.
Якщо при варінні буряка покласти в каструлю скоринку хліба, вона вбере в себе неприємний запах.
Якщо молоко втекло на гарячу плиту, швидко насипте на це місце сіль – запах горілого швидко зникне, і плиту буде легше відчистити.
Неприємний запах в металевих коробках для зберігання продуктів зникне, якщо в них спалити кілька сірників.
Щоб усунути з посуду запах цибулі, потрібно налити на її дно 2-3 ст. ложки оцту, поставити на вогонь, кип’ятити вміст 2-3 хв. Потім вимити посуд порошком для посуду або дрібним піском з милом.
Запах цибулі можна видалити з металевих столових приладів, протерши їх сухою їдальнею сіллю.
Якщо після миття у сковороди зберігся рибний або цибульний запах, насипте на гарячу сковороду вологий спитий чай і закрийте щільно кришкою на 1 годину.
У дерев’яного посуду запах цвілі можна видалити, обмивши її гарячою водою з оцтом, а потім водою з милом.
Запах смаженої цибулі можна видалити, якщо після миття сковороди налити в неї 2 ст. ложки оцту і стакан води, після чого прокип’ятити 5 хв і сполоснути.