Неділя, 25.06.2017
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
25. Травнева роса краща вівса.
смайлик10. Готуй влітку сани, а взимку воза.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 359
Нових за місяць: 5
Нових за тиждень: 2
Нових вчора: 1
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 342
З них
Хлопців: 146
Дівчат: 213

Головна » Статті » Господарик » Здоров'я та краса

Секрети чайного гриба.

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
Ще відносно недавно, приходячи в гості до знайомих, можна було частенько побачити на підвіконні велику банку, накриту марлею з плаваючим в ній чайним грибом.

Жив такий гриб в підсолодженому чаї і брав з нього потрібні живильні елементи. Рідина, отримана в результаті життєдіяльності гриба, виявлялася не тільки корисною, але і смачною.

«Грибний» напій може значно допомогти перенести спеку, оскільки чудово втамовує спрагу. Батьківщиною чайного гриба вчені називають Шрі-Ланку, вважається, що звідти він потрапив в наслідок до Індії, Китай, далі в Східну Сибір, а потім продовжив своє поширення по Росії та країнах Європи.

Схожий цей організм також і на медузу, тільки плаває він не в морській воді, а в підсолодженою чайному розчині.

Він є симбіозом двох різних мікроорганізмів, а саме дріжджів і оцтовокислих бактерій.

З чаю гриб забирає потрібні для росту речовини, одночасно виділяючи в рідину продукти життєдіяльності. Таким чином рідина наповнюється органічними кислотами, ферментами, вітаміном С і вітамінами групи В. Саме так купуються корисні властивості цього напою.

Як же може допомогти здоров'ю людини чайний гриб?

Через свої антибактеріальних властивостей такий настій допоможе в боротьбі із запаленням в носоглотці, а також ротової порожнини. При ангіні або фарингіті слід кожні дві-три години полоскати горло, це посприяє швидкому зняттю запалення. Гнійні рани також добре обробляти чайним грибом в цілях боротьби з інфекцією.

Цілюще настій чайного гриба сприяє зниженню холестерину в крові, здатний заспокійливо впливати на нервову систему. Застосовують його і як засіб профілактики різних шлунково-кишкових розладів. Рекомендується пити його при таких захворюваннях як коліт, гастрит, запор і дизентерія.

Народна медицина також радить застосовувати його при геморої, туберкульозі, фурункульозі і набряках. Використовують його і в якості прекрасного загальнозміцнюючий засіб, а також у косметичних цілях. Вмивання настоєм чайного гриба допомагає поліпшити еластичність шкіри і надати їй свіжість. При сухій шкірі радять використовувати п'яти-семиденний настій гриба, а при жирній - десятиденний.

Ванночки з додаванням настою у воду допоможуть при пітливості долонь або стоп. Корисно також обполоснути їм волосся після миття, додавши настій чайного гриба в попередньо прокип'ячену воду.

З'ясувавши його корисні властивості, виникає питання, де ж взяти цілющий гриб.

Як можна отримати чайний гриб?
Є декілька можливостей його отримати. Ось один з варіантів. Потрібно дві столові ложки заварки залити півтора літрами підсолодженого окропу. Після цього банку потрібно поставити вдома в місце, куди не проникають прямі сонячні промені. Приблизно через півтора тижні в рідині виникне маленький грибок, який потрібно акуратно обмити і пересадити в банку з теплим солодким чаєм. Також гриб можна придбати на спеціальних сайтах, які ними торгують.

Якщо ж ви взяли гриб, наприклад, у знайомих, то потрібно від основної маси відокремити шарувату плівку, після чого перекласти її в іншу чисту банку і залити його теплою водою. Не варто відщипувати шматочки гриба, оскільки такий метод тільки травмує його. Банку з грибом потрібно тримати добу в квартирі при кімнатній температурі.

Підгодовувати його відразу не потрібно, він повинен для початку прижитися в нових для нього умовах. Не можна накривати банку кришкою, а тільки чистою марлею. Якщо все було зроблено правильно, тоді шарувата плівка повинна осісти на дно банки.

Після доби треба вилити воду і залити гриб заздалегідь приготовленим розчином. Для цього в кип'ячену воду додають чайну заварку, після чого розводять рідина, поки вона не забарвиться у світло-жовтий колір, потім додають три столові ложки цукру. Цей рецепт розрахований на трилітрову банку. Через пару днів на поверхні повинна з'явитися безбарвна плівка, яка спочатку ледь помітна, а після починає розростатися.

Через кілька тижнів товщина плівки збільшиться до 10-12 міліметрів. Настій має протягом всього процесу культивування гриба залишатися прозорим, плівка ж повинна розшаровуватися. З часом її нижній шар потемніє і стане буро-коричневого кольору.

Через тиждень від початку вирощування гриба напій можна вважати готовим. Наливати потрібно його через марлю. Важливо регулярно підгодовувати гриб, робити це не рідше ніж раз на два-три дні. Правильний напій має бути приємного кілька кислуватого смаку і не повинен дратувати слизову оболонку рота. Якщо ви зіткнулися з подібною ситуацією, просто розбавте рідина кип'яченою водою в пропорції 1:2 або більше, якщо буде потрібно.

Раз на два-три тижні слід акуратно дістати гриб і ретельно промити в прохолодній кип'яченій воді. Банку також потрібно обполоснути перед поверненням туди гриба. Розрісся гриб можна отслаивать, тільки робити це потрібно обережно. Відокремлений шар промивають і перекладають у нову банку. Після це починається нове життя цілющого чайного гриба.
Реклама

Категорія: Здоров'я та краса | Додав: zernyatko (14.07.2013)
Переглядів: 931 | Теги: гриба., секрети, чайного | Рейтинг: 0.0/0

Хто читав цей матеріал, також читають:
Техпідтримка
Дата: [27.10.2012]
Походження назви міста Сколе
Дата: [28.11.2012]
Конкурси для весілля
Дата: [05.12.2009]
Цікаві Афоризми №5
Дата: [09.02.2011]
Подумай, Дай відповідь
Дата: [03.08.2012]
Походження назви с.Зміївка Берегівського району Закарпаття
Дата: [13.11.2012]

Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Неділя, 25.06.2017  08:00
no_avatarno_avatar
Гость,
ми раді вас бачити. Будь-ласка зареєструйтесь
або авторизуйтесь !

E-mail:
Пароль:

Забув пароль | Реєстрація

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 54.198.200.157
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2017
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору


Ще відносно недавно, приходячи в гості до знайомих, можна було частенько побачити на підвіконні велику банку, накриту марлею з плаваючим в ній чайним грибом.

Жив такий гриб в підсолодженому чаї і брав з нього потрібні живильні елементи. Рідина, отримана в результаті життєдіяльності гриба, виявлялася не тільки корисною, але і смачною.

«Грибний» напій може значно допомогти перенести спеку, оскільки чудово втамовує спрагу. Батьківщиною чайного гриба вчені називають Шрі-Ланку, вважається, що звідти він потрапив в наслідок до Індії, Китай, далі в Східну Сибір, а потім продовжив своє поширення по Росії та країнах Європи.

Схожий цей організм також і на медузу, тільки плаває він не в морській воді, а в підсолодженою чайному розчині.

Він є симбіозом двох різних мікроорганізмів, а саме дріжджів і оцтовокислих бактерій.

З чаю гриб забирає потрібні для росту речовини, одночасно виділяючи в рідину продукти життєдіяльності. Таким чином рідина наповнюється органічними кислотами, ферментами, вітаміном С і вітамінами групи В. Саме так купуються корисні властивості цього напою.

Як же може допомогти здоров'ю людини чайний гриб?

Через свої антибактеріальних властивостей такий настій допоможе в боротьбі із запаленням в носоглотці, а також ротової порожнини. При ангіні або фарингіті слід кожні дві-три години полоскати горло, це посприяє швидкому зняттю запалення. Гнійні рани також добре обробляти чайним грибом в цілях боротьби з інфекцією.

Цілюще настій чайного гриба сприяє зниженню холестерину в крові, здатний заспокійливо впливати на нервову систему. Застосовують його і як засіб профілактики різних шлунково-кишкових розладів. Рекомендується пити його при таких захворюваннях як коліт, гастрит, запор і дизентерія.

Народна медицина також радить застосовувати його при геморої, туберкульозі, фурункульозі і набряках. Використовують його і в якості прекрасного загальнозміцнюючий засіб, а також у косметичних цілях. Вмивання настоєм чайного гриба допомагає поліпшити еластичність шкіри і надати їй свіжість. При сухій шкірі радять використовувати п'яти-семиденний настій гриба, а при жирній - десятиденний.

Ванночки з додаванням настою у воду допоможуть при пітливості долонь або стоп. Корисно також обполоснути їм волосся після миття, додавши настій чайного гриба в попередньо прокип'ячену воду.

З'ясувавши його корисні властивості, виникає питання, де ж взяти цілющий гриб.

Як можна отримати чайний гриб?
Є декілька можливостей його отримати. Ось один з варіантів. Потрібно дві столові ложки заварки залити півтора літрами підсолодженого окропу. Після цього банку потрібно поставити вдома в місце, куди не проникають прямі сонячні промені. Приблизно через півтора тижні в рідині виникне маленький грибок, який потрібно акуратно обмити і пересадити в банку з теплим солодким чаєм. Також гриб можна придбати на спеціальних сайтах, які ними торгують.

Якщо ж ви взяли гриб, наприклад, у знайомих, то потрібно від основної маси відокремити шарувату плівку, після чого перекласти її в іншу чисту банку і залити його теплою водою. Не варто відщипувати шматочки гриба, оскільки такий метод тільки травмує його. Банку з грибом потрібно тримати добу в квартирі при кімнатній температурі.

Підгодовувати його відразу не потрібно, він повинен для початку прижитися в нових для нього умовах. Не можна накривати банку кришкою, а тільки чистою марлею. Якщо все було зроблено правильно, тоді шарувата плівка повинна осісти на дно банки.

Після доби треба вилити воду і залити гриб заздалегідь приготовленим розчином. Для цього в кип'ячену воду додають чайну заварку, після чого розводять рідина, поки вона не забарвиться у світло-жовтий колір, потім додають три столові ложки цукру. Цей рецепт розрахований на трилітрову банку. Через пару днів на поверхні повинна з'явитися безбарвна плівка, яка спочатку ледь помітна, а після починає розростатися.

Через кілька тижнів товщина плівки збільшиться до 10-12 міліметрів. Настій має протягом всього процесу культивування гриба залишатися прозорим, плівка ж повинна розшаровуватися. З часом її нижній шар потемніє і стане буро-коричневого кольору.

Через тиждень від початку вирощування гриба напій можна вважати готовим. Наливати потрібно його через марлю. Важливо регулярно підгодовувати гриб, робити це не рідше ніж раз на два-три дні. Правильний напій має бути приємного кілька кислуватого смаку і не повинен дратувати слизову оболонку рота. Якщо ви зіткнулися з подібною ситуацією, просто розбавте рідина кип'яченою водою в пропорції 1:2 або більше, якщо буде потрібно.

Раз на два-три тижні слід акуратно дістати гриб і ретельно промити в прохолодній кип'яченій воді. Банку також потрібно обполоснути перед поверненням туди гриба. Розрісся гриб можна отслаивать, тільки робити це потрібно обережно. Відокремлений шар промивають і перекладають у нову банку. Після це починається нове життя цілющого чайного гриба.


Матеріал додано: zernyatko

14.07.2013