Неділя, 25.06.2017
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
5. Весняне сонце як дівчини серце.
смайлик17. Летить літо, як на крилах.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 359
Нових за місяць: 5
Нових за тиждень: 2
Нових вчора: 1
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 342
З них
Хлопців: 146
Дівчат: 213

Головна » Статті » Господарик » Здоров'я та краса

Корисні властивості білого гриба

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
Білий гриб містить багато корисних для людини речовин, до кінця ще не вивчених наукою. Здавна його вважали цінним продуктом харчування, і не тільки за високі смакові якості, а й за здатність підвищувати імунітет, забезпечуючи організм повним комплексів необхідних мікроелементів.
 
Речовини, що входять до складу білих грибів, перешкоджає відкладенню холестерину на стінках судин, сприяють розщепленню клітковини, жирів і глікогену, що робить його корисним при атеросклерозі. Також в білих грибах міститься багато антиоксидантів, оказивающі найсильніший вплив на імунну систему, створюючи захист від вірусів, бактерій, грибків і канцерогенів.
 
Білі гриби - відмінне джерело білків, до їх складу входить цілий ряд необхідних людині ферментів. Білий гриб використовують як допоміжний засіб при занепаді сил, туберкульозі , для поліпшення обміну речовин. Крім того, в білих грибах більше, ніж в інших, міститься рибофлавіну - речовини, що відповідає функції щитовидної залози.
 
Білі гриби мають ранозагоювальні, протиінфекційними, тонізуючими здібності. Їх рекомендують при хворобах очей, шкіри і нігтів, так як міститься у грибах ерготионеїн підтримує процеси регенерації клітин.
 
Більшість цих корисних властивостей білого гриба зберігається при висушуванні . Сушені гриби додають у супи, рагу, м'ясні страви. Їх можна варити і тушкувати, сушені білі гриби за своїми смаковими якостями не поступаються свіжим.
 
Як чистити білі гриби?
 
Білі гриби чистити практично і не потрібно. Досить добре вимити. Для цього покласти в холодну воду і потримати там деякий час (півгодини або годину). За цей час частинки піску і рослинних залишків відмокне самостійно. Потім зрізати темні місця і очистити від залишків сміття. З ніжок старих грибів рекомендують зняти шкірку повністю (вона жорстка ), з молодих обрізати тільки темні місця.
 
Гриби розрізають навпіл або на більшу кількість частин, щоб переконатися, що вони не пошкоджені всередині. Очищені гриби викласти в миску. Білі гриби готові до приготування.
 
Скільки потрібно варити білі гриби до смаження?
 
Зазвичай білі гриби перед обжарюванням відварюють у підсоленій воді. Час варіння - 20 хвилин після закипання.
 
Скільки смажити білі гриби після варіння?
 
Відварені білі гриби викладають у друшляк, щоб повністю стекла вода. Сковорідку розігрівають і обсмажують гриби протягом 15-20 хвилин.
 
Скільки варити сушені білі гриби?
 
Сушені білі гриби варити не набагато більше свіжих, але важливо перед цим замочити їх на 2-3 години в холодній воді. Потім поставити на вогонь і варити 30-40 хвилин.
 
Як зберігати білі гриби?
 
Для того, щоб порадувати себе смачними стравами з грибів взимку їх зазвичай маринують, заморожують в морозилці або сушать. Мариновані гриби володіють відмінними смаковими якостями і готові до вживання відразу після відкривання банки.
 
Одним і найбільш доступних і простих способів переробки грибів є сушка. У сушених білих грибів з'являються нові ароматичні та смакові властивості, а також вони краще засвоюються в порівнянні з смаженими свіжими або маринованими грибами.
Реклама

Категорія: Здоров'я та краса | Додав: zernyatko (03.11.2013)
Переглядів: 1750 | Коментарі: 1 | Теги: гриба, білого, властивості, Корисні | Рейтинг: 0.0/0

Хто читав цей матеріал, також читають:
Декілька весільних привітань_3!
Дата: [05.12.2009]
Повчальні тости на весілля
Дата: [01.11.2012]
Історія Державного Гербу України
Дата: [31.10.2009]
Походження назви с. Лисичово — Закарпатській області, Іршавському районі.
Дата: [13.11.2012]
Дитяча пісня ,,Молитва до Бога”.
Дата: [18.01.2014]
Вітання до Дня Стоматолога :-)
Дата: [09.02.2011]

Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Неділя, 25.06.2017  08:00
no_avatarno_avatar
Гость,
ми раді вас бачити. Будь-ласка зареєструйтесь
або авторизуйтесь !

E-mail:
Пароль:

Забув пароль | Реєстрація

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 54.198.200.157
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2017
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору


Білий гриб містить багато корисних для людини речовин, до кінця ще не вивчених наукою. Здавна його вважали цінним продуктом харчування, і не тільки за високі смакові якості, а й за здатність підвищувати імунітет, забезпечуючи організм повним комплексів необхідних мікроелементів.
 
Речовини, що входять до складу білих грибів, перешкоджає відкладенню холестерину на стінках судин, сприяють розщепленню клітковини, жирів і глікогену, що робить його корисним при атеросклерозі. Також в білих грибах міститься багато антиоксидантів, оказивающі найсильніший вплив на імунну систему, створюючи захист від вірусів, бактерій, грибків і канцерогенів.
 
Білі гриби - відмінне джерело білків, до їх складу входить цілий ряд необхідних людині ферментів. Білий гриб використовують як допоміжний засіб при занепаді сил, туберкульозі , для поліпшення обміну речовин. Крім того, в білих грибах більше, ніж в інших, міститься рибофлавіну - речовини, що відповідає функції щитовидної залози.
 
Білі гриби мають ранозагоювальні, протиінфекційними, тонізуючими здібності. Їх рекомендують при хворобах очей, шкіри і нігтів, так як міститься у грибах ерготионеїн підтримує процеси регенерації клітин.
 
Більшість цих корисних властивостей білого гриба зберігається при висушуванні . Сушені гриби додають у супи, рагу, м'ясні страви. Їх можна варити і тушкувати, сушені білі гриби за своїми смаковими якостями не поступаються свіжим.
 
Як чистити білі гриби?
 
Білі гриби чистити практично і не потрібно. Досить добре вимити. Для цього покласти в холодну воду і потримати там деякий час (півгодини або годину). За цей час частинки піску і рослинних залишків відмокне самостійно. Потім зрізати темні місця і очистити від залишків сміття. З ніжок старих грибів рекомендують зняти шкірку повністю (вона жорстка ), з молодих обрізати тільки темні місця.
 
Гриби розрізають навпіл або на більшу кількість частин, щоб переконатися, що вони не пошкоджені всередині. Очищені гриби викласти в миску. Білі гриби готові до приготування.
 
Скільки потрібно варити білі гриби до смаження?
 
Зазвичай білі гриби перед обжарюванням відварюють у підсоленій воді. Час варіння - 20 хвилин після закипання.
 
Скільки смажити білі гриби після варіння?
 
Відварені білі гриби викладають у друшляк, щоб повністю стекла вода. Сковорідку розігрівають і обсмажують гриби протягом 15-20 хвилин.
 
Скільки варити сушені білі гриби?
 
Сушені білі гриби варити не набагато більше свіжих, але важливо перед цим замочити їх на 2-3 години в холодній воді. Потім поставити на вогонь і варити 30-40 хвилин.
 
Як зберігати білі гриби?
 
Для того, щоб порадувати себе смачними стравами з грибів взимку їх зазвичай маринують, заморожують в морозилці або сушать. Мариновані гриби володіють відмінними смаковими якостями і готові до вживання відразу після відкривання банки.
 
Одним і найбільш доступних і простих способів переробки грибів є сушка. У сушених білих грибів з'являються нові ароматичні та смакові властивості, а також вони краще засвоюються в порівнянні з смаженими свіжими або маринованими грибами.


Матеріал додано: zernyatko

03.11.2013