Корисні властивості соків

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СОКІВ :
Абрикосовий сік покращує стан шкіри , добре впливає на печінку , корисний при короткозорості.

Ананасовий сік крім відомого ефекту спалювання жирів має ще й « побічний ефект» : його називають напоєм любові , тому що він загострює почуття.

Апельсиновий сік перевершує більшість інших за вмістом вітаміну С. Корисний при стресах , неврозах і астенічних станах. Незамінний при отруєннях та застудах. У ньому багато вітамінів В1 , В5 і В12 , що виконують роль компенсаторів при авітамінозі .

Березовий сік – воістину чудодійний нектар , що виліковує виразки , що активізує обмін речовин , розгладжує зморшки і підвищує працездатність.

глодовий сік багатий особливими кислотами , які підсилюють кровообіг у судинах серця і головного мозку , знижують артериаль ¬ ве тиск і збудливість нервової системи , знімають тахікардію , аритмію , голово ¬ кружляння і шум у вухах. Знижує рівень холестерину і покращує згортання крові. Рекомендується при безсонні , серцево -судинної недостатності , пнев ¬ моніі та грипі. Але цей сік не варто пити на голодний шлунок і запивати холодною водою. Може виникнути кишковий спазм і навіть блювота.

Виноградний сік призначають при анемії , туберкульозі , при загальному виснаженні і занепаді сил. Дуже корисний дітям.

Вишневий сік активізує ферменти : випивши склянку , ви відчуєте себе ситим.

Гранатовий сік – найкорисніший , але і найдорожчий. Він вважається « кровотворним » соком , що підвищує імунітет . Незамінний при недокрів’ї , гіпертонії , атеросклерозі і хворобах жовчних шляхів , допомагає при застудах і бронхітах. А розведений водою – і при опіках. Плоди граната багаті вітамінами , мінеральними солями , клітковиною , цукрами , фітонцидами . У них мало калорій , практично немає жирів і холестерину. Всього п’ять зерен граната можуть замінити яблуко і апельсин , разом узяті. Регулярне вживання гранатового соку помітно покращує стан шкіри і волосся , благотворно впливає на роботу нирок і легень , селезінки і щитовидної залози.

Грейпфрутовий сік – не тільки джерело вітаміну С , а й засіб для нормалізації обміну речовин і кров’яного тиску. Також спалює зайві жири.

Грушевий сік незамінний в розвантажувальний день – він перешкоджає ожирінню.

Морквяний сік містить каротиноїди , які перетворюються в нашому організмі у вітамін А. Від цього найважливішого вітаміну залежать і гострота зору , і краса шкіри, і стан слизових оболонок органів дихального і травного трактів . У морквяному соку багато калію і фолієвої кислоти , особливо необхідною вагітним.

Обліпиховий сік багатий вітаміну ¬ ми (А , В1 , В2 , В3 , С, Е) , мікроелементами (бор , залізо , марганець ) , органічними кислотами і некото ¬ римі видами рослинних антибіотиків , які вбивають хвороботворні бактерії.
Плоди обліпихи містять речовини , здатні виводити радіоактивні елементи і солі важких металів. Вони володіють противоспазматическим і протипухлинною дією і мають потужний вплив на центральну нервову систему.

Персиковий сік рекомендують сердечникам. Він містить солі калію які живлять серцевий м’яз.

Сливовий сік рятує від запорів .

Томатний сік містить мало калорій. Приготований будинку , багатий вітаміном С. Краще за інших загострює пам’ять, особливо , якщо чергувати його з виноградним . Але тим , хто обмежує себе в солі , потрібно бути акуратніше з ним – у томатному соку багато натрію.

Фейхоа . Сік з цих плодів особливо корисний людям із захворюваннями щитовидної залози. За змістом водорозчинних сполук йоду йому практично немає рівних. І сік, і самі плоди фейхоа корисно також включати в раціон хворих на пієлонефрит і гастритом .

Чорносмородиновий сік підвищує стійкість організму до інфекцій і так само , як і цитрусові , спалює жири.

Шипшиновий сік стимулює обмін речовин , підвищує стійкість до інфекції , збуджує апетит , підвищує працездатність. Корисний при болях у шлунку , розладах травлення і як сечо-і жовчогінний засіб.

Яблучний сік багатий залізом. У ньому багато калію і бору – елементу , зміцнюючого кістки.