Пятниця, 22.09.2017
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
34. Як у травні дощ надворі, то восени хліб у коморі.
смайлик6. Веселка вранці - на дощ.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 364
Нових за місяць: 2
Нових за тиждень: 1
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 347
З них
Хлопців: 149
Дівчат: 215

Головна » Статті » Господарик » Здоров'я та краса

Корисні властивості соків

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СОКІВ :
Абрикосовий сік покращує стан шкіри , добре впливає на печінку , корисний при короткозорості.

Ананасовий сік крім відомого ефекту спалювання жирів має ще й « побічний ефект» : його називають напоєм любові , тому що він загострює почуття.

Апельсиновий сік перевершує більшість інших за вмістом вітаміну С. Корисний при стресах , неврозах і астенічних станах. Незамінний при отруєннях та застудах. У ньому багато вітамінів В1 , В5 і В12 , що виконують роль компенсаторів при авітамінозі .

Березовий сік - воістину чудодійний нектар , що виліковує виразки , що активізує обмін речовин , розгладжує зморшки і підвищує працездатність.

глодовий сік багатий особливими кислотами , які підсилюють кровообіг у судинах серця і головного мозку , знижують артериаль ¬ ве тиск і збудливість нервової системи , знімають тахікардію , аритмію , голово ¬ кружляння і шум у вухах. Знижує рівень холестерину і покращує згортання крові. Рекомендується при безсонні , серцево -судинної недостатності , пнев ¬ моніі та грипі. Але цей сік не варто пити на голодний шлунок і запивати холодною водою. Може виникнути кишковий спазм і навіть блювота.

Виноградний сік призначають при анемії , туберкульозі , при загальному виснаженні і занепаді сил. Дуже корисний дітям.

Вишневий сік активізує ферменти : випивши склянку , ви відчуєте себе ситим.

Гранатовий сік - найкорисніший , але і найдорожчий. Він вважається « кровотворним » соком , що підвищує імунітет . Незамінний при недокрів'ї , гіпертонії , атеросклерозі і хворобах жовчних шляхів , допомагає при застудах і бронхітах. А розведений водою - і при опіках. Плоди граната багаті вітамінами , мінеральними солями , клітковиною , цукрами , фітонцидами . У них мало калорій , практично немає жирів і холестерину. Всього п'ять зерен граната можуть замінити яблуко і апельсин , разом узяті. Регулярне вживання гранатового соку помітно покращує стан шкіри і волосся , благотворно впливає на роботу нирок і легень , селезінки і щитовидної залози.

Грейпфрутовий сік - не тільки джерело вітаміну С , а й засіб для нормалізації обміну речовин і кров'яного тиску. Також спалює зайві жири.

Грушевий сік незамінний в розвантажувальний день - він перешкоджає ожирінню.

Морквяний сік містить каротиноїди , які перетворюються в нашому організмі у вітамін А. Від цього найважливішого вітаміну залежать і гострота зору , і краса шкіри, і стан слизових оболонок органів дихального і травного трактів . У морквяному соку багато калію і фолієвої кислоти , особливо необхідною вагітним.

Обліпиховий сік багатий вітаміну ¬ ми (А , В1 , В2 , В3 , С, Е) , мікроелементами (бор , залізо , марганець ) , органічними кислотами і некото ¬ римі видами рослинних антибіотиків , які вбивають хвороботворні бактерії.
Плоди обліпихи містять речовини , здатні виводити радіоактивні елементи і солі важких металів. Вони володіють противоспазматическим і протипухлинною дією і мають потужний вплив на центральну нервову систему.

Персиковий сік рекомендують сердечникам. Він містить солі калію які живлять серцевий м'яз.

Сливовий сік рятує від запорів .

Томатний сік містить мало калорій. Приготований будинку , багатий вітаміном С. Краще за інших загострює пам'ять, особливо , якщо чергувати його з виноградним . Але тим , хто обмежує себе в солі , потрібно бути акуратніше з ним - у томатному соку багато натрію.

Фейхоа . Сік з цих плодів особливо корисний людям із захворюваннями щитовидної залози. За змістом водорозчинних сполук йоду йому практично немає рівних. І сік, і самі плоди фейхоа корисно також включати в раціон хворих на пієлонефрит і гастритом .

Чорносмородиновий сік підвищує стійкість організму до інфекцій і так само , як і цитрусові , спалює жири.

Шипшиновий сік стимулює обмін речовин , підвищує стійкість до інфекції , збуджує апетит , підвищує працездатність. Корисний при болях у шлунку , розладах травлення і як сечо-і жовчогінний засіб.

Яблучний сік багатий залізом. У ньому багато калію і бору - елементу , зміцнюючого кістки.

Реклама

Категорія: Здоров'я та краса | Додав: zernyatko (06.03.2014)
Переглядів: 938 | Теги: властивості, Корисні, соків | Рейтинг: 0.0/0

Хто читав цей матеріал, також читають:
Легенда про Скелі-близнюки у Гурзуфа
Дата: [27.11.2012]
Я зустріла тебе випадково
Дата: [30.10.2009]
Зайчик із лісу сьогодні прибіг
Дата: [12.11.2012]
Як врятувати машину від морозу
Дата: [12.12.2010]
Легенда про калину - "Калинку і Килимку"
Дата: [05.01.2013]
А час іде…
Дата: [30.10.2009]

Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Пятниця, 22.09.2017  21:36
no_avatarno_avatar
Гость,
ми раді вас бачити. Будь-ласка зареєструйтесь
або авторизуйтесь !

E-mail:
Пароль:

Забув пароль | Реєстрація

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 54.224.210.130
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2017
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору


КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СОКІВ :
Абрикосовий сік покращує стан шкіри , добре впливає на печінку , корисний при короткозорості.

Ананасовий сік крім відомого ефекту спалювання жирів має ще й « побічний ефект» : його називають напоєм любові , тому що він загострює почуття.

Апельсиновий сік перевершує більшість інших за вмістом вітаміну С. Корисний при стресах , неврозах і астенічних станах. Незамінний при отруєннях та застудах. У ньому багато вітамінів В1 , В5 і В12 , що виконують роль компенсаторів при авітамінозі .

Березовий сік - воістину чудодійний нектар , що виліковує виразки , що активізує обмін речовин , розгладжує зморшки і підвищує працездатність.

глодовий сік багатий особливими кислотами , які підсилюють кровообіг у судинах серця і головного мозку , знижують артериаль ¬ ве тиск і збудливість нервової системи , знімають тахікардію , аритмію , голово ¬ кружляння і шум у вухах. Знижує рівень холестерину і покращує згортання крові. Рекомендується при безсонні , серцево -судинної недостатності , пнев ¬ моніі та грипі. Але цей сік не варто пити на голодний шлунок і запивати холодною водою. Може виникнути кишковий спазм і навіть блювота.

Виноградний сік призначають при анемії , туберкульозі , при загальному виснаженні і занепаді сил. Дуже корисний дітям.

Вишневий сік активізує ферменти : випивши склянку , ви відчуєте себе ситим.

Гранатовий сік - найкорисніший , але і найдорожчий. Він вважається « кровотворним » соком , що підвищує імунітет . Незамінний при недокрів'ї , гіпертонії , атеросклерозі і хворобах жовчних шляхів , допомагає при застудах і бронхітах. А розведений водою - і при опіках. Плоди граната багаті вітамінами , мінеральними солями , клітковиною , цукрами , фітонцидами . У них мало калорій , практично немає жирів і холестерину. Всього п'ять зерен граната можуть замінити яблуко і апельсин , разом узяті. Регулярне вживання гранатового соку помітно покращує стан шкіри і волосся , благотворно впливає на роботу нирок і легень , селезінки і щитовидної залози.

Грейпфрутовий сік - не тільки джерело вітаміну С , а й засіб для нормалізації обміну речовин і кров'яного тиску. Також спалює зайві жири.

Грушевий сік незамінний в розвантажувальний день - він перешкоджає ожирінню.

Морквяний сік містить каротиноїди , які перетворюються в нашому організмі у вітамін А. Від цього найважливішого вітаміну залежать і гострота зору , і краса шкіри, і стан слизових оболонок органів дихального і травного трактів . У морквяному соку багато калію і фолієвої кислоти , особливо необхідною вагітним.

Обліпиховий сік багатий вітаміну ¬ ми (А , В1 , В2 , В3 , С, Е) , мікроелементами (бор , залізо , марганець ) , органічними кислотами і некото ¬ римі видами рослинних антибіотиків , які вбивають хвороботворні бактерії.
Плоди обліпихи містять речовини , здатні виводити радіоактивні елементи і солі важких металів. Вони володіють противоспазматическим і протипухлинною дією і мають потужний вплив на центральну нервову систему.

Персиковий сік рекомендують сердечникам. Він містить солі калію які живлять серцевий м'яз.

Сливовий сік рятує від запорів .

Томатний сік містить мало калорій. Приготований будинку , багатий вітаміном С. Краще за інших загострює пам'ять, особливо , якщо чергувати його з виноградним . Але тим , хто обмежує себе в солі , потрібно бути акуратніше з ним - у томатному соку багато натрію.

Фейхоа . Сік з цих плодів особливо корисний людям із захворюваннями щитовидної залози. За змістом водорозчинних сполук йоду йому практично немає рівних. І сік, і самі плоди фейхоа корисно також включати в раціон хворих на пієлонефрит і гастритом .

Чорносмородиновий сік підвищує стійкість організму до інфекцій і так само , як і цитрусові , спалює жири.

Шипшиновий сік стимулює обмін речовин , підвищує стійкість до інфекції , збуджує апетит , підвищує працездатність. Корисний при болях у шлунку , розладах травлення і як сечо-і жовчогінний засіб.

Яблучний сік багатий залізом. У ньому багато калію і бору - елементу , зміцнюючого кістки.



Матеріал додано: zernyatko

06.03.2014