*Щоб каша вийшла смачною і розсипчастої,в киплячу воду до закладання крупи рекомендується покласти вершкове чи пряжене олію .
*Щоб був грудок в киселі,треба добре розмішати крохмаль у холодній воді.Разведеннийкрохмаль вливати в киплячий сироп за центру, а близько стінки каструлі й прискіпливо стежити те, щоб кипіння був занадто бурхливим .
*Якщо компот готують з суміші сушених фруктів, них слід відібрати груші.Вони варяться значно довше, ніж інші фрукти, тому їх закладають в компот насамперед .
*Чай не можна заварювати повторно закипілої чи підігрітої водою. Не слід й у кип’ячену воду доливати свіжу й кип’ятити цю суміш:у разі втрачається аромат, смак чаю та його корисне вплив на організм .
*Пахощі кави поліпшиться і посилиться, якщо перед варкою присмажити змелену каву й додати до нього кілька кристаликів солі .
*Кава буде смачніше, тоді як момент закипання опустити до нього щіпку солі і наливати в підігріті чашки. З іншого боку, незадовго до закипання до кави можна додати чайну ложку какао-порошку .