Неділя, 18.02.2018
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
27. У квітні погода один день блисне, а сім днів кисне.
смайлик32. У червні на полі густо, а надворі пусто.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 370
Нових за місяць: 2
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 353
З них
Хлопців: 151
Дівчат: 219

Головна » Статті » Господарик » Поради для господині

Корисні поради: вибираємо турку для кави

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
Турка повинна бути конусоподібної форми. При цьому, чим більше різниця між діаметром днища і горлечка, тим краще - тверді частинки кавові, піднімаючись вгору при закипання, вдаряються об стінки і осідають, повністю віддаючи свій аромат і ефірні масла в напій. Цьому сприяє і піна, яка закупорює шийку турки як пробка
Чим товщі дно і стінки турки, тим краще, оскільки тим рівномірніше відбувається нагрівання, і всі частинки меленої кави розігріваються рівномірно, зберігаючи всі ті якості, за які ми цінуємо цей підбадьорливий і ароматний напій.

Від обсягу турки смакові якості звареного в ній напою зовсім не залежать. У цьому разі керуйтеся тільки тією кількістю кави, який вам необхідно варити. Якщо ви п'єте його вдвох на сніданок, то і вибирайте турку об'ємом 250-300 мл.

Матеріал, з якого виготовлена ​​турка, повинен відрізнятися високою теплопровідністю для більш рівномірного нагрівання при варінні. З металів при виготовленні турків найчастіше використовують мідь і бронзу, які зсередини покривають харчовим оловом щоб уникнути харчового отруєння. Непоганим буде вибір керамічної турки з глазурованої внутрішньою поверхнею. Це потрібно для того, щоб кава не проникав у пори глини, з якої зроблена турка, щоб вона не вбирала і не «запам'ятовувала» аромат різних сортів кави.

При виборі турки також зверніть увагу на її ручку, вона повинна бути довгою і бути виготовлена ​​з матеріалу низької теплопровідності, зазвичай для цього використовують дерево. Краще, якщо ручка буде кріпитися на металевому стрижні, тоді вона не буде відділятися від турки навіть якщо дерево розсохнеться.
Реклама

Категорія: Поради для господині | Додав: oleh_markiv (13.05.2013)
Переглядів: 1126 | Теги: кави, Вибираємо, Турку, для | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

avatar
Профіль
Неділя, 18.02.2018  06:26
no_avatar
Гость,
ми раді вас бачити.

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач №
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 54.83.97.54
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2018
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору