-Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, і зникне запах.
-Тупий ніж легко ув’язнити, якщо потримати лезо в слабкому розчині солі.
-Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.
-Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі і остудіть. Смак молока має покращитися.
-Якщо молоко «втікло», посипте сіллю наліт з молока на плиті, тоді запах гарі зникне.
-Додайте дрібку солі в молоко, це допоможе молоко від скисання.
-Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.
-Щоб розігрітий жир на Сковороді не розбризкується, треба попередньо посипати сіллю сковороду.
-Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залишити на кілька годин, після каструля легко очиститься.
-Щіпка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.
-Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10-15 хвилин полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.
-Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригорщу крупної солі. Не можна поливати їх гасом, а тим більше бензином. Досить солі!
-Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.
-Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду.
-Грілка гарячою довше збережеться, якщо у воду додати трохи солі.
-Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо його слабо нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.
-Кілька зерен рису захистять сіль від вологи та освіта грудок.
-Сукні з шовку збережуть яскравість фарб, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).